Eenvoudig ritueel met een kaars

door | sep 4, 2022 | Algemeen, Meer over de producten

Ik hou van eenvoudige rituelen, die je makkelijk zelf kunt vormgeven. Dit kun je bijvoorbeeld doen om een wens of intentie te plaatsen, of om gewoon even fijn bezig te zijn met jouw eigen magie. De aandacht op jezelf, een momentje rust..

Hoe doe je een ritueel met een kaars?
Verzamel wat je nodig hebt:

  • Een kaars
  • Eventueel etherische olie
  • Een kaarsenstandaardje (kan een bergje zout in een bakje zijn, een houdertje van klei of brooddeeg, een mooie standaard)
  • Pen en papier
  • Voor reiniging: salie, palo santo, wierook, floridawater, of wat water met zout
  • Aansteker of lucifers
  • Eventueel orakelkaarten

Bereid het plekje voor: zoek een plaatsje waar je een poosje ongestoord kunt zitten. Zet een fijn muziekje aan als je wilt. Verzamel je materialen bij je en begin met het reinigen van de plek, zo groot (de hele kamer) of zo klein (jouw eigen bubbel) als je wilt. Gebruik hiervoor wat rook van salie, palo santo of wierook, of spray wat floridawater of sprinkel zout water. Reinig ook jezelf.

Neem dan een moment om kalm te worden. Richt je aandacht op je adem en voel hoe je op de aarde zit, hoe je gedragen wordt in dit moment. Maak jezelf kalm, alsof je je energie ontspant en verruimt. Raak je chakrapunten even aan, vol aandacht en vriendelijkheid: onderaan je bekken, onder je navel, onderaan je ribbenkast, je hart, je keel, tussen je ogen en bovenop je hoofd. Vraag of helpende energieën jou willen omringen en ondersteunen.

Pak dan je kaarsje vast, en voel of je behoefte hebt om er wat etherische olie op te smeren of een symbool op te tekenen. Zet het daarna vol aandacht in de houder. Steek het aan, maak er een ceremoniële handeling van – dit gaat met lucifers het best.

Staar in het vlammetje, en voel wat er bij je opkomt. Vertel aan het vuur (in jezelf of hardop) waar je een antwoord voor zoekt, of waar je mee zit, wat er in jouw gedachten is. Leg dan beide handen aan weerszijden van het kaarsje en focus je aandacht op de vlam. En onderzoek of je stil kunt zijn nu. Je kunt bijvoorbeeld luisteren naar je adem terwijl je staart.

Misschien komen er woorden in je op, ideeën, gedachten. Je voelt vanzelf wat er waardevol is, en wat nu geen aandacht behoeft. Voel of je nu wilt schrijven of een orakelkaartje leggen.. doe wat goed voelt, zo lang als nodig is.

Als je klaar bent dan dank je jezelf door je handen op je hart te leggen en je adem te voelen onder je handen. Met je handpalmen omhoog dank je de energieën die jou hebben bijgestaan.

Blaas het kaarsje uit en brand het later op.

Kleiner: pak het kaarsje tussen je handen, maak jezelf kalm, voel je intentie/wens (help me bij focus, stuur vriendelijkheid naar iemand in nood, breng dit lichtje in mijn leven, of iets wat bij jou past) en blaas zachtjes op het kaarsje, zodat jouw adem de intentie overbrengt. Steek het kaarsje dan aan en doe het in een houdertje. Kijk voor een moment in het vlammetje en laat het branden zolang het goed voor je voelt.

Groter: maak een cirkel om je heen van zout of mineralen, roep aarde, water, lucht en vuur aan om je te omringen. Vraag voorouders en helpende energieën (aartsengelen, godinnen, goden, wat bij jou past) om de cirkel te versterken. Misschien wil je meerdere kaarsen plaatsen om jouw intentie/wens te ondersteunen. Je kunt in de kaarsen symbolen kerven met een (ritueel) mes of met een tandenstoker. Doe een uitgebreide legging met kaarten om je heen. Vergeet niet om de cirkel te sluiten, de voorouders en energieën te danken.

Plaats kaarsen altijd stevig en op een veilige plek en laat ze niet branden zonder toezicht.

Lammas in het Licht van De Godin

Rond 1 augustus vieren we Lammas, het draaien van het jaarwiel in de richting van oogst-seizoenen. De Godin laat zich zien in kleuren van goud-geel, als ze hoogzwanger over de landen waart, het graan baart. Ze nodigt uit van haar gaven te genieten, te nemen en te...

Beltane meditatie

  Het Beltane-seizoen is (bijna) hier! Een tijd van toenemend vuur als de zon meer en meer ons leven verlicht, ons innerlijk vuur aanmoedigt te stralen en schijnen.De natuur uitbundig in bloei, De Godin nodig De God uit om tot haar te komen, zich te verenigen...

Ostara. Pasen. Balans.

Balans. Waken en slapen. Dag en nacht. Licht en donker. Terwijl ik dit schrijf leven we in het seizoen van Ostara, en komen we aan bij de dagen van Pasen. De ultieme balans van sterven en leven, licht en donker. Geboren worden na het sterven, ontwaken van het zaad....

MoederWereld

De kernwaarde van de nieuwe MoederWereld is: het eren van Moeder Aarde als een levend wezen. Kathy Jones, in haar boek 'Motherworld' Kathy Jones is de grondlegster van de vernieuwde Godinnen-cultus die zich in onze omstreken bouwt vanuit Glastonbury, het gebied wat...

Wat doe jij nou eigenlijk?

Priesteres van De Godin. Wat doe jij nou eigenlijk? Dit wordt mij nogal eens gevraagd. En mijn antwoord hierop genereert nog wel eens opgetrokken wenkbrauwen, haha. En dan denk ik soms: ik had moeten zeggen dat ik yogadocent ben -wat ik ook ben- dat snappen mensen...

Magisch waarnemen

Ben jij klaar voor magie? Weet je nog? Dat je als kind klaar was om magie te zien? Ik had maar weinig suggestie nodig om dansende elfjes te zien in wolken mugjes in de zomer, of de ingang van het kabouterhuis tussen de wortels van een grote boom. Liggend op mijn...

Shopping cart0
There are no products in the cart!
0
Scan de code