Wat doe jij nou eigenlijk?

door | mrt 14, 2022 | Algemeen

Priesteres van De Godin.

Wat doe jij nou eigenlijk?

Dit wordt mij nogal eens gevraagd. En mijn antwoord hierop genereert nog wel eens opgetrokken wenkbrauwen, haha. En dan denk ik soms: ik had moeten zeggen dat ik yogadocent ben -wat ik ook ben- dat snappen mensen beter. Maar jij, beste lezer, bent hier terecht gekomen omdat iets in wat ik doe jou aanspreekt. En misschien ben je nog aan het zoeken wat het precies is, waarom je je hier thuis voelt. Dus ik denk dat jij mij snap als ik zeg:  ik voel me geroepen (zie vlog over mijn ‘oproep’ door de Godin) om de stem van De Godin vorm te geven, Haar Moederwereld (zie volgend blog) te vergroten, Haar energie te verspreiden in ceremonies en in TempelSessies. Op de manier die Zij mij laat zien, ervaren, voelen. Ze spreekt tot me in inspiraties – en zo spreekt ze ook tot jou.

Als priesteres hou ik ‘sacred space’, zonder oordeel, zonder gedachten, zonder geluid luister ik, neem ik waar wat er gebeurt in de ruimte. Als een priesteres die in de Tempel haar dienst doet met een hart vol vriendelijkheid, mensen ontvangt uit naam van De Godin, ze ruimte gunt om in Haar liefde even stil te worden en zichzelf te vinden.

Tempelsfeer

Ik heb ontdekt dat ik een talent heb om ‘sfeertjes te bouwen’ – ik weet niet hoe ik het mooier kan zeggen. Ik kan een energie neerzetten in een ruimte of in een contact, waardoor de vriendelijkheid van De Godin makkelijk en ruimschoots kan stromen. Ik noem het TempelSfeer. Ik gebruik hier graag mooie materialen voor zoals een altaar en mooie afbeeldingen, maar dat is slechts de uiterlijke weergave, een ondersteuning. Zoals ik het noem ‘het maakt de betovering compleet’. Ik hou toch zo van magisch denken!

Dus mijn creativiteit spettert en borrelt als ik ceremonies en rituelen ontwerp, Tempels inricht en me verlies in schrijfsels over Haar seizoenen. Dan voel ik me op mijn plek, bestemd en bedoeld.

En daarnaast.. doe ik boekhouding, regel ik -tig praktische zaken voor alle projecten die mijn creatieve geest me laat opzetten. Het is heus niet allemaal maneschijn en magie, maar het is wel allemaal ten dienste daarvan.

Ik ben een gezegend mens, ik weet het. Het pad hierheen was heus niet helemaal makkelijk, en dat is het regelmatig nog steeds niet heel de tijd. Maar ik zou nergens anders willen zijn nu.

Dus wat ik nu eigenlijk doe? Gewoon, magisch leven, midden in de maatschappij. En jij?

Eenvoudig ritueel met een kaars

Ik hou van eenvoudige rituelen, die je makkelijk zelf kunt vormgeven. Dit kun je bijvoorbeeld doen om een wens of intentie te plaatsen, of om gewoon even fijn bezig te zijn met jouw eigen magie. De aandacht op jezelf, een momentje rust.. Hoe doe je een ritueel met...

Lammas in het Licht van De Godin

Rond 1 augustus vieren we Lammas, het draaien van het jaarwiel in de richting van oogst-seizoenen. De Godin laat zich zien in kleuren van goud-geel, als ze hoogzwanger over de landen waart, het graan baart. Ze nodigt uit van haar gaven te genieten, te nemen en te...

Beltane meditatie

  Het Beltane-seizoen is (bijna) hier! Een tijd van toenemend vuur als de zon meer en meer ons leven verlicht, ons innerlijk vuur aanmoedigt te stralen en schijnen.De natuur uitbundig in bloei, De Godin nodig De God uit om tot haar te komen, zich te verenigen...

Ostara. Pasen. Balans.

Balans. Waken en slapen. Dag en nacht. Licht en donker. Terwijl ik dit schrijf leven we in het seizoen van Ostara, en komen we aan bij de dagen van Pasen. De ultieme balans van sterven en leven, licht en donker. Geboren worden na het sterven, ontwaken van het zaad....

MoederWereld

De kernwaarde van de nieuwe MoederWereld is: het eren van Moeder Aarde als een levend wezen. Kathy Jones, in haar boek 'Motherworld' Kathy Jones is de grondlegster van de vernieuwde Godinnen-cultus die zich in onze omstreken bouwt vanuit Glastonbury, het gebied wat...

Magisch waarnemen

Ben jij klaar voor magie? Weet je nog? Dat je als kind klaar was om magie te zien? Ik had maar weinig suggestie nodig om dansende elfjes te zien in wolken mugjes in de zomer, of de ingang van het kabouterhuis tussen de wortels van een grote boom. Liggend op mijn...

Shopping cart0
There are no products in the cart!
0
Scan de code