Reis naar eenheid, Roads

Reis naar eenheid is chronologische gezien een reis van een mystieke tocht van auteur Michael Roads, waarvan hij de eerdere fasen heeft beschreven in Gesprekken met de natuur, Eén met de natuur en In een tijdloze sfeer. In Reis naar eenheid openen zich eindelijk de deuren naar andere dimensies van de realiteit. In de inleiding schrijft Roads: ‘Zolang de mens het schrift kent, hebben mystici over deze mystieke deuren geschreven, maar altijd gehuld in sluiers van geheimzinnigheid. Zelfs de vaak genoemde poort van bet paradijs zinspeelt op het mysterie van een wonderbaarlijke verlokking die buiten het bereik ligt van onze normale, dagelijkse gewaarwording. Als kind was ik me al van de deuren bewust. Het was toen nog niet moeilijk erdoorheen te gaan.( … ) Toen ‘ik, even in de dertig, besloot op zoek te gaan naar het Zelf, kreeg mijn relatie met de deuren een nieuwe dimensie. Ik werd me weer van ze bewust toen ik de ervaringen doormaakte die ik in Gesprekken met de natuur heb beschreven, maar ze bleven op afstand, afgeschermd door de spanningen van de dagelijkse werkelijkheid. ( … ) Onder leiding van de Geest van de natuur stelde ik me geleidelijk open voor het ontastbare, het onzichtbare, terwijl ik steeds dichter in de buurt van de ongrijpbare deuren kwam. (…) Na een proces dat vaak heel pijnlijk was en me op de proef stelde en emotioneel uitwrong, maar me tegelijkertijd de grootst denkbare vreugde gaf – een proces dat vele jaren duurde-, ervoer ik de verwezenlijking van het Zelf en van wie Ik Ben. De deuren die zo lang gesloten waren geweest, gingen open.’

Tweedehands paperback, 204 blz.

13.00

1 op voorraad

1 op voorraad

Shopping cart0
There are no products in the cart!
0
Scan de code