MoederWereld

door | Algemeen

De kernwaarde van de nieuwe MoederWereld is: het eren van Moeder Aarde als een levend wezen. Kathy Jones, in haar boek ‘Motherworld’

Kathy Jones is de grondlegster van de vernieuwde Godinnen-cultus die zich in onze omstreken bouwt vanuit Glastonbury, het gebied wat de doorgang vormt naar Avalon, de mystieke wereld achter de sluiers. Met vele priesteressen (m/v) en een gemeenschap die zich uitbreidt over de hele wereld geeft ze een vernieuwde vorm van liefde voor het vrouwelijk-Goddelijke vorm. Zij zegt: laat het vrouwelijke regeren, voedt waarden als liefde voor elkaar, vriendelijkheid, respect, support, zorg en compassie. Laten we moeders en vaders eren, kinderen en jongeren koesteren en verzorgen. Laten we voor de aarde zorgen, voor Haar wateren, vuur, lucht en ruimte.

Het pad van de priesteres

Op dit pad van liefde voor Moeder Aarde werken we zonder dogma’s. We wijzen niet af, niemand wordt uitgesloten. We leren dat onze spiritualiteit door het lichaam stroomt, en dat brengt ons dichtbij de aarde. We beoefenen vriendelijkheid, samenwerken en communicatie. Waarden van de MoederWereld. En eigenlijk.. is dit niets bijzonders. Het is zelfs zo eenvoudig. Vriendelijk, simpel. En tegelijkertijd zo uitdagend soms! (Blijf maar eens bij niet-oordelen als iemand iets heel oneerlijks -in jouw ogen- doet.) Iedereen kan het.

Oog voor wat er goed is

Vaak hebben mensen niet in de gaten hoe goed ze het al doen. Hoe spiritueel ze zijn. Of hoe spiritueel een ander is. Kijk eens naar jezelf, en maak een lijstje met eigenschappen die deze waarden dienen, en laat de kritische stem even zacht worden. Help jij wel eens een ander? Luister je wel eens oprecht en vriendelijk? Zie je de waarde van de visie van een ander in, ook al is het niet jouw waarde? Ben je bewust met je lichaam bezig? Geniet je van Moeder Aarde? Spreek je dankbaarheid uit? Het is helemaal niet nodig om met uitgebreide rituelen te werken, of je te verdiepen in de Godin als dit niet jouw manier is. Er zijn vele manieren om aan de MoederWereld bij te dragen. Als je straatrommel opruimt zucht de Moeder ‘dankjewel’. Als je glimlacht naar een voorbijganger maak je haar blij. Als je goed voor jezelf zorgt is ze gelukkig met jou.

Zie je? Je waardevol voor de Moederwereld. Jouw aandeel telt. Fijn dat jij er bent.

Shopping cart0
There are no products in the cart!
0
Scan de code