Athame ‘zwaard in de steen’

De athame, een zeer persoonlijk ritueel (bot) mes, met een dubbele snijkant. Je geleid er energie mee, mengt er zout met water mee om aarde en water te mensen, tekent er symbolen mee.  Je kunt er jouw ruimte mee afbakenen door je energie of de energie van het universum erin verzamelen om uit te stralen naar de aarde en je cirkel mee te trekken.

Deze athame staat voor het mannelijk element, Arthur trekt het zwaard uit de steen als symbool voor je toe-eigenen wat je toekomt, soevereiniteit, met een zuiver hart je ceremonie of ritueel ingaan.

Als je jouw ritueel mes gebruikt om water met zout te mengen, verbind je het mannelijke met het vrouwelijke. Net zoals wanneer je de de athame verenigt met met een schaal, graal, kelk of beker. De vereniging staat symbool voor vruchtbaarheid.

Als symbool voor element lucht is het een instrument van helder weten, spirituele intelligentie. Je athame kan dan een plaats krijgen in het oosten van jouw altaar. Eventueel in een houder om hem veilig op te bergen.Een athame kan zelfgemaakt zijn, van hout, mineraal of ijzer of RVS.

Briefopener-athame,
Materiaal polystone, handmatig nauwkeurig afgewerkt
21 cm hoog

65.00

Uitverkocht

Uitverkocht

Shopping cart0
There are no products in the cart!
0
Scan de code