Ostara. Pasen. Balans.

door | Jaarfeesten

Balans. Waken en slapen. Dag en nacht. Licht en donker.

Terwijl ik dit schrijf leven we in het seizoen van Ostara, en komen we aan bij de dagen van Pasen. De ultieme balans van sterven en leven, licht en donker. Geboren worden na het sterven, ontwaken van het zaad. Voor mijn gevoel is het alsof Ostara tot uitbarsting komt met Pasen, om daarna richting Beltane te gaan bewegen.

En het Ostaraseizoen begon met het thema balans, toen dag en nacht voor een moment even lang waren en we de equinox vierden met de start van het seizoen (21 maart). Het thema zet zich door, nu richting Pasen, als we het nieuwe begin na de dood vieren. Zoals de Grote Profeet na het offer van zijn leven zorgvuldig geborgen werd in het donker, om stralend terug te keren in het licht.  Zoals een ei een eigen heelal is, met het zaad van nieuw begin erin besloten. Groeiend in het donker tot het openbarst en zich tonen zal aan het licht. En Moeder Aarde bewaakt Haar zaden, deelt ze uit, installeert ze in jou en in mij. Zodat het verlangen ontwaakt en we een vorm van sterven ervaren om ruimte te maken voor het nieuwe. Zodat we ontwaken na heilzame slaap, zo nodig om te herstellen en terug bij essentie te keren.

En in de tussentijd.. is het tussen-tijd. De eerste tijd van terugkeer in het licht is een kwetsbare tijd, als een kuikentje wat nieuw rondscharrelt. De belofte van de toekomst ligt erin besloten, maar het is nog fragiel. Dus wees vriendelijk voor jezelf, let op de ruimte die jouw verlangens aan je communiceren. Het is tijd om te hergroeperen, tijd te nemen om de nieuwe fase in te gaan, een tijd voor afscheid en een tijd van weerzien.

Ik was de afgelopen week zelf even bezig met balans, de schaal was een beetje doorgeslagen naar actie, yang, zonnekracht. Dus de afgelopen week maakte ik mijn wereldje even klein, nam ik tijd om te herstellen, terug naar mijn centrum, terug naar mijn rust. Als het centrum van stilte wat ik in de yoga steeds vind.

En ik voel nu dat nieuwe tijden lokken, mijn ei zal openbarsten (of ik het folie van het chocolade-eitje zal peuteren, haha) en ik zal me weer tonen. Tijd om te ontwaken in de nieuwe wereld!

Als je balans zoekt

  • Als je balans zoekt, weet dan dat dat gegeven, het besef dat je uit balans bent, al een stap voorwaarts is

    Erkenning is de eerste stap op weg naar beterschap!

  • Zoek stilte op, op jouw manier (wandel, mediteer, doe yoga, luister muziek -wat er bij jou past)
  • Stel je openvoor tips uit jouw eigen wijsheid.

    Jouw natuur communiceert het best met jou in de natuur 🙂

  • En.. maak kleine stapjes, en wees daar tevreden mee.
  • Wees aandachtig, merk op dat je langzaam-aan terug beweegt naar jouw middenpunt, de plek waar jouw kalme kracht huist.

Happy new beginnings!

 

 

 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
0
Scan de code