Ethiek in adviesprocessen, van Es

Als adviseur dient u kennis en kunde te hebben op ethisch gebied. Ethiek is de reflectie op een aantal morele aspecten van adviesprocessen. Oprechtheid in het aannemen van een opdracht, verantwoordelijkheid voor het eigen optreden in een adviestraject, discretie in het hanteren van verkregen informatie. Negen morele aspecten die van extra gewicht zijn voor adviesprocessen, treft u in dit boek aan.

Ethiek in adviesprocessen is een inleiding in de ethiek van organisatieadviseurs. Niet te academisch, maar ook niet te populair. En aangezien de meeste adviseurs waarschijnlijk nooit een cursus ethiek hebben gevolgd, begint deze inleiding helemaal bij het begin: de basisbegrippen, morele identiteit en ethische basisperspectieven. In het tweede deel van het boek leest u over de morele aspecten van opdrachten en interventies. Het boek eindigt met de inzet en opzet van de gedragscode.

Het boek is zo opgebouwd dat het stimuleert en instrumenteert. Het stimuleert tot een morele dialoog en een moreel debat over het gedrag van organisatieadviseurs en hun bureaus. Het instrumenteert door de begrippen, ideeën en perspectieven aan te reiken, waarmee u zelf aan de slag kunt.

Tweedehands paperback, 136 blz.

5.00

Uitverkocht

Uitverkocht

Shopping cart0
There are no products in the cart!
0
Scan de code