01.10 Ceremonie voor de Waal

Wees welkom! Op zondag 1 oktober houden wij een ceremonie ter ere van één van de grootste rivieren die door ons land stroomt: de Waal!
Uit water zijn we gekomen. Water stroomt door alle facetten van ons bestaan. Water is bezield, beweegt met ons in het ritme van de maan. Water houdt emotie en herinnering.
Het water geeft ons land karakter en vruchtbaarheid. De kracht van water is groots en indrukwekkend, overvloedig en gul.
Door de tijd heen zijn de mensen opgehouden deze kracht te respecteren, en zijn we gaan proberen te overheersen. Daardoor is er veel uit balans geraakt. Hoewel het bewustzijn al langere tijd aan het groeien is, en steeds meer mensen bewust omgaan met het water dat ons voedt en draagt, is er nog veel werk te doen. Er is nog steeds heel veel vervuiling, de stroming van het water is voor het gemak van de mens aangepast met schadelijke gevolgen voor ecosystemen en het respect voor de natuur is vaak ver te zoeken.

Wij komen daarom samen om met onze ceremonie een andere energie in deze stroming te brengen.
Met meditatie, muziek, gebed en met offers om het water te eren.
We eren hierbij ook de lokale godinnen die verbonden zijn met het water. Van oudsher wordt de Godin, vaak als een drievoudige godin met een jong, een volwassen en een ouder gezicht, gezien als schepster van het landschap, verbonden met de cyclus van de seizoenen en de verschillende fases van het leven.
We vinden het belangrijk om de bezieling van de rivier en de natuur in het algemeen te erkennen, en vanuit dit uitgangspunt een respectvolle, liefdevolle, evenwichtige relatie met haar te creëren.
Op deze manier willen we de spirituele verbinding met het mooie land onder onze voeten, en de wateren die daar doorheen stromen, herstellen.

Voel je dat je hierbij wilt zijn?
Geef je dan op: stuur ons een pb-tje of e-mail naar thetempleoffreya@gmail.com, dan geven we jou een week vantevoren de exacte locatie van deze Water Ceremonie, in de buurt van Tiel.
Wil je meerijden? Zet dan een oproepje in het evenement, wellicht kunnen we mensen koppelen.
Voor een tegemoetkoming in de kosten vragen we een vrijwillige bijdrage van je, met een minimum van 5 euro pp. Deze kun je op de dag zelf doneren.

Wie zijn wij?
Over Esther: Ik houd mij al lange tijd bezig met het herstellen van de verbinding met onze spirituele wortels in Noord-West Europa en het herstellen van de spirituele verbinding met ons land, en ben ingewijd als Priesteres van Freya. De godinnen uit het Noorden, de runen, het land en de bomen zijn een belangrijk onderdeel van mijn pad. Ik heb ook trainingen gevolgd op het gebied van massage, energetische healing en geneeskrachtige kruiden. Ik ben opgegroeid aan de Waal in Nijmegen en een deel van mijn voorouders komt uit het Duitse land waar deze rivier doorheen stroomt alvorens Nederland binnen te komen. Ik voel me daarom bijzonder verbonden met dit water.
Over Sam: Priesteres van De Godin, priesteres van Avalon. Enthousiast onderzoeker en verteller over de magische verhalen van Avalon en hun betekenis. Levend met de seizoenen, hoeder van Cirkels van De Godin en de Cirkel van de Priesteres. Oprichter en actief lid van De Tempel van De Godin – Voorne aan Zee. Yogadocent, want: Goddess spirituality is embodied spirituality.
Over Stefan: Sinds 15 jaar heks, Priester van de Godin en Priester van Avalon. Opgeleid door erfheks Margarita uit Appelscha en The Goddess Temple in Glastonbury en nog lang niet uitgeleerd. Leven vanuit De Godin, Haar Natuur, seizoenen en giften. Ik deel dit graag en naast de Basiscursus Hekserij leid ik ceremonies en ben ik samen met Samantha Harteveld en Sandra de Jager het hart van de Tempel van De Godin -Voorne aan Zee- Ik werk graag mee aan deze geweledige ceremonie voor De Waal. We hebben onze rivieren en wateren nodig. Het eco-systeem en de heling die onze Natuur ons geeft is te belangrijk en ik sta daar graag bij stil met mijn mede zusters/Priesteressen. Wees welkom.

 

 

Shopping cart0
There are no products in the cart!
0
Scan de code